Actualitate

Diplomele din învățământul superior din R. Moldova vor fi recunoscute în China

Potrivit Ministerului Educației, Acordul stabilește condițiile privind admiterea studenților din Republica Moldova la universitățile din China, și viceversa; actele de studii pe care trebuie să le dețină candidatul, inclusiv numărul de credite academice și calificări obținute la sfârșitul fiecărui ciclu de studii; denumirile diplomelor obținute la finalul fiecărui program de studii și echivalentele acestora în sistemul educațional din fiecare țară; precum și alte aspecte financiare și de procedură.

„Importanța Acordului rezidă din faptul că el reprezintă acel cadru legal comun de recunoaștere a actelor de studii, a titlurilor academice și a calificărilor, în condițiile în care de aproape două decenii țările noastre realizează schimburi de bursieri în cadrul mai multor programe de mobilitate academică. Semnarea acestui act va crea oportunități pentru dezvoltarea contactelor interumane și a relațiilor de prietenie dintre ambele state, asigurându-le o dezvoltare durabilă", a menționat ministra Babuc.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze la Chişinău, E.S. Zhang Yinghong, a declarat că va sprijini în continuare proiectele educaționale din Republica Moldova și va oferi suportul necesar pentru consolidarea capacităților profesionale a cadrelor didactice. Totodată, oficialul s-a arătat convins că dezvoltarea colaborării în domeniul educației influențează pozitiv asupra schimburilor și parteneriatelor din sectoarele de activitate socio-economice.

Începând cu anul 2001 până în prezent, cca 150 de tineri din țara noastră au avut posibilitatea să facă studii în diverse centre universitate din Republica Populară Chineză. În anul academic 2018–2019 la studii în China au fost recomandați 9 cetățeni moldoveni, iar 4 cetățeni chinezi vor avea posibilitatea să învețe în universitățile din țara noastră.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *