Chișinău

Directoarea „Artico” se apără şi, în acelaşi timp, minte

————————–
După mai multe luni de tăcere, Aurelia Hâncu, deja fosta directoare a Centrului Republican pentru Copii şi Tineret (CRCT) „Artico”, a apărut recent în faţa presei. Deşi tema conferinţei a fost „Adevărul despre „Artico”, aceasta a spus mai multe minciuni, ţinând neapărat să atace publicaţia TIMPUL.

„TIMPUL s-a implicat serios în defăimarea mea”

Urmărirea penală pornită de CCCEC împotriva conducerii CRCT privind spălarea banilor publici nu o sperie nici azi pe Hâncu. Dimpotrivă, ea susţine că cele trei persoane – Nina Ciobanu, Tatiana Tataru şi Galina Demcencova (despre care TIMPUL a scris în articolul „Revoltă printre suflete moarte” din decembrie 2009 că nimeni nu le văzuse niciodată) – nu sunt persoane fictive. „Tataru şi acum lucrează la noi…”, ne-a răspuns ea. De fapt, fosta directoare a minţit fără nicio emoţie, deoarece de la secţia resurse umane a CRCT ni s-a spus contrariul. Amintim că surse din cadrul Centrului Anticorupţie ne-au confirmat că Nina Ciobanu şi Tatiana Tataru sunt plecate din RM din februarie 2009 şi, respectiv, din noiembrie 2004, iar salariul celor trei a fost împărţit între şefii CRCT.

Cu toate acestea, ea nu se consideră vinovată şi spune că TIMPUL are anumite motive s-o ponegrească. „Tudor Darie, consilierul premierului, care, presupun, are interese foarte mari faţă de „Artico” şi domnul Tănase, care este redactor-şef al ziarului, este tatăl nănaşului domnului Darie”, a ţinut să sublinieze fosta şefă a CRCT, lăsând audienţa fără replică.

„Ea uită că era angajata ministerului”

Amintim că Aurelia Hâncu a fost demisă de Ministerul Educaţiei (ME) la sfârşitul lunii ianuarie. „Decizia de a mă demite este una ilegală şi am atacat-o în instanţă”, a spus Hâncu. Ea crede că adevăratul motiv al demiterii sale este „interesul asupra celor 4,8 ha de teren ale „Artico”.

„O ladă de coniac nu este o ladă de coniac”

Aurelia Hâncu a negat şi autenticitatea înregistrării apărute recent pe internet, în care îi obligă pe părinţi să adune câte 200 de euro pentru participarea copiilor la un festival în Turcia, precum şi să cumpere o ladă de coniac. „Este un montaj. Iar o ladă de coniac nu înseamnă o ladă de coniac. Când pleci în ospeţie, trebuie să ai şi un cadou”.

Tatiana Potâng,
viceministră a Educaţiei:

Declaraţiile sunt absolut nefondate. Ea uită faptul că era angajată a ME. A scris cererea de concediu, dar nu a fost emis niciun ordin care să-i permită să plece în concediu.

Tudor Darie,
consilierul prim-ministrului pe probleme de tineret:

Dna Hâncu şi-a confirmat studiile de actorie. A făcut un show minunat. Nu doar TIMPUL a scris despre „Artico”. Înseamnă că am naşi şi cumetri peste tot? În TIMPUL a apărut primul articol în 2009. Iar atunci Alexandru Tănase nu era încă naşul meu şi eu eram încă în presă. Acuzaţia sa este absolut deplasată. În ceea ce priveşte „înregistrarea trucată”, pe internet sunt doar floricele. Noi la Guvern am primit un CD cu câteva ore de înregistrări, din care se înţeleg mai multe lucruri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *