Social

Directoarea Spitalului de Psihiatrie Bălți, suspendată provizoriu din funcție: Cerea taxe de la subalterni, contra voienței acestora

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord informează că, la data de 29 aprilie 2022, a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a directoarei Instituției Medico-Sanitare Publice „Spitalul de Psihiatrie Bălți”, Valentina Șchiopu, căreia i se incriminează comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, săvârșit din interes material.

Directoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, Valentina Șchiopu, este învinuită că a folosit intenționat situația de serviciu în scop personal și material, în perioada de timp cuprinsă între 2019 până în octombrie 2021.

„A impus mai mulți angajați din subordine, contrar voinței acestora, să-i acorde personal plățile salariale achitate în folosul acestora pentru funcțiile deținute prin cumul, funcții pe care angajații respectivi în realitate nu le-au executat de facto, astfel cauzând instituției medicale vizate supra, daune materiale, în sumă totală de 240 302,04 lei”, este arătat în comunicatul procuraturii anticorupție.

Conform aceluiași comunicat al instituției menționate, în cadrul urmăririi penale, în scopul asigurării acțiunii civile înaintate de partea vătămată Agenția Nord a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, precum și reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, a fost aplicat sechestru pe ¼ din apartamentul deținut de către directoarea instituției medicale vizate.

Astfel, la demersul procurorilor, directoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, Valentina Șchiopu, a fost suspendată provizoriu din funcție.

Aceasta este cercetată în stare de libertate, respectiv la această etapă a procesului s-a abținut de a face anumite declarații referitor la circumstanțele cazului investigat.

Sursa: Diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *