Justiție

Directorul „Apă Canal Cahul” și administratorul unei companii private, sub control judiciar

Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud prezintă informații suplimentare despre acțiunile întreprinse în privința factorilor de decizie ai SA „Apa Canal Cahul” și a unor agenți economici pe faptul coruperii pasive și active. Astfel, conform informațiilor, pe parcursul zilei de astăzi, 1 iunie 2022, președintele Consiliului de administrare al SA „Apa Canal Cahul”, care este și consilier în cadrul Consiliului municipal Cahul a fost citat și recunoscut în calitate de bănuit, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă, în cadrul aceluiași dosar în care este vizat și directorul SA “Apa Canal Cahul”, transmite Realitatea.md.

„Președintele Consiliului de administrare al SA „Apa Canal Cahul” este bănuit că, în scopul obținerii unor favoruri, a permis contractarea și achitarea anumitor servicii la prețuri majorate, precum și a permis în detrimentul SA “Apa Canal Cahul” cedarea în subantrepriză a contractului de 1.022.000 lei de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni raionul Cahul, unei întreprinderi fără autorizație sau licența pentru astfel de lucrări. Respectiv, pentru aceasta a acceptat de la administratorul companiei private, implicată în acest dosar, plata pentru foaie turistică în sumă de aproape 20.000 lei, odihnă la care au mers împreuna cu directorul SA „Apa Canal Cahul”.

Responsabilii declară că, tot astăzi, 1 iunie, a fost citat și recunoscut în calitate de bănuit administratorul ÎM „Incubatorul de afaceri Cahul”, care este și director al Centrului de consultantă ecologică Cahul, căruia i se incriminează complicitatea la săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu.

„Acesta fiind membru al grupului de lucru pentru achiziții la asociația obștească, care a organizat licitația, acționând în comun cu șeful Direcției construcții din cadrul Consiliului raional Cahul, au favorizat SA „Apa Canal Cahul” pentru a câștiga licitația pentru achiziția lucrărilor de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni în sumă de 1.022.000 lei, pentru ca ulterior contrar prevederilor contractuale să fie transmise în subantrepriza către un alt agent economic, care nu dispune de autorizări sau licențe pentru astfel de lucrări”.

Amintim că la 11 mai 2022, procurorii au efectuat percheziții la directorul SA „Apă-Canal Cahul” și la administratorul unei companii private. Directorul SA „Apă-Canal Cahul” și administratorul companiei au fost reținuți pe un termen de 72 de ore.

La demersul procurorilor anticorupție de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privința acestora, instanța de judecată le-a aplicat control judiciar, pe un termen de 60 zile, astfel de decizie a fost menținută și de către Curtea de Apel Cahul ca urmare a recursului înaintat de către procurori.

Vă reamintim că, directorul SA „Apă-Canal Cahul” și la administratorul unei companii private sunt vizați în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunii de corupere pasivă, corupere activă și abuz în serviciu săvârșit de o persoană cu funcție de demnitate publică, din interes material.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *