Actualitate

Directorul Biroului Naţional de Statistică a fost demis din fucție

„Am cerut un raport cu privire la prelucrarea datelor colectate în cadrul Recensământului din 2014. Am primit informaţii, dar fără explicaţii clare. Am văzut o noutate: că de fapt potrivirea datelor din anchetă va începe abia pe 19 mai chiar dacă am avut alte înţelegeri. Nu-mi este clară o asemenea atitudine”, a declarat Filip.

Astăzi, Marin Gospodarenco a publicat pe site-ul instituţiei raportul care a ajuns pe masa lui Filip, în care explică afirmă că procesul de potrivire a datelor a întârziat întrucât era necesară asistenţă din partea unui expert internaţional.

„Încă din luna aprilie BNS, împreună cu partenerii internaţionali (UNFPA, Institutul de Statistică al Italiei, proiectul UE STATREG), a depus eforturi în vederea găsirii unui expert internaţional disponibil pe moment, pentru a ne oferi suport în vederea efectuării potrivirii datelor, precum şi pentru analiza rezultatelor AC. Din păcate, cel mai devreme, s-a reuşit de găsit un expert disponibil doar începând cu data de 19 mai”, a precizat Gospodarenco.

Potrivit calendarului aprobat de BNS, prezentarea rezultatelor finale ale Recensământului este planificată pentru 31 martie 2017.

Anterior, jurnalistul Vasile Năstase a declarat că deţine informaţii potrivit cărora rezultatele Recensământului sunt deja gata, iar faptul că guvernarea tergiversează publicarea acestora demonstrează că pregăteşte falsificarea alegerilor.

Marin Gospodarenco a fost numit la şefia Biroului Naţional de Statistică în februarie 2016. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *