Actualitate

Directorul Centrului de Sănătate Ungheni a ajuns în vizorul ANI

În primul caz este vizată primărița unei comune din raionul Fălești care, a admis un conflict de interese, luând decizii și semnând acte cu persoana apropiată – concubinul, cu privire la utilizarea automobilului Dacia Logan.

„În aceiași localitate au fost constatate conflicte de interese și la fostul primar. Acesta a semnat acte juridice cu propria persoană, dar și cu ginerele, în vederea utilizării mijloacelor de transport de model Mercedes și Volkswagen. Ambii primari, în lipsa deciziei consiliului local, au alocat din contul primăriei mijloace bănești, pentru buna funcționare a automobilelor, în sumă de 3910 lei și respectiv 76 431 lei”.

Alt conflict de interese a fost constatat la un consilier local din raionul Căușeni, care a participat la votarea unei decizii în vederea acordării unui premiu unic fiicei sale, în calitate de șef al Bibliotecii publice din localitate.

„Alți subiecți ai declarării au admis erori la declararea averii si a intereselor. Ex-directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI nu a inclus date despre veniturile obținute de la Cancelaria de Stat în anul 2016, despre veniturile soției sub formă de Royalty, cote parți din apartamentele în care locuiesc părinții și socrii acestuia și un automobil deținut de subiect în comodat din anul 2013. Materialele acumulate în cadrul controlului nu au generat suspiciuni de acțiuni infracționale din partea subiectului”.

Directorul Centrului de Sănătate Ungheni a inclus date incomplete despre activele financiare în conturile curente și cele de depozit în declarațiile depuse pentru anii 2018-2020, iar un consilier din satul Copceac, UTA Găgăuzia, a inclus în declarație date incomplete despre venituri, bunuri mobile și imobile, datorii și interese personale.

Ultimii trei subiecți au fost informați despre obligativitatea depunerii declarațiilor de avere și interese personale rectificate.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *