Economie

Directorul Energocom: Prețul de achiziție al gazelor stocate pentru iarnă este aproape de cel de la bursă

Prețul de achiziție al gazelor procurate pentru a fi stocate înaintea sezonului rece este foarte aproape de cel de la bursă, a declarat directorul Energocom, Victor Bînzari, în cadrul unei emisiuni televizate. De asemenea, acesta a notat, însă, că nu poate divulga prețul de achiziție din cauza prevederilor care sunt stabilite în contract.

„În prezent sunt mai mulți factori care influențează prețul: cererea din piață, nivelul de dezvoltare economică, etc. Poate varia între 280 dolari și 450 dolari pentru mia de metri cubi. Cert este că achizițiile pe care le facem în prezent sunt aproape de prețul de la bursă” a declarat Bînzari, potrivit Deschide.md.

Menționă că în prezent, prețul la gazele naturale la burse sunt de aproximativ 320-330 dolari pentru 1000 de metri cubi.

De asemenea, acesta a vorbit și despre o posibilă reducere a tarifului pentru consumatorii casnici, precizând că, dacă tendința prețului de achiziție a gazelor va fi aceeași, vor exista premise ca cetățenii să achite mai puțin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *