Actualitate

Directorul general al Metrorex a demisionat

‘Astăzi, 24 martie 2015, membrii Adunării Generale a Acționarilor din cadrul Societății Comerciale de Transport cu Metroul București ‘Metrorex’ — S.A. au luat act de renunțarea la contractul de mandat pentru funcția de director general a domnului Aurel Radu.

Demisia acestuia este urmarea discuțiilor recente avute cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat preluarea atribuțiilor de director general pe o perioadă interimară de către domnul Cătălin Homor, director Investiții și Achiziții Publice în cadrul Metrorex’, menționează sursa citată.

Metrorex are în plan pentru 2015 investiții de 1,74 miliarde de lei, în creștere cu 34% comparativ cu anul anterior, când bugetul de investiții a fost de 1,148 miliarde de lei. Din totalul estimat pentru acest an, 1,721 de miliarde de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile.

Cifra de afaceri netă a Metrorex a crescut, anul trecut, cu circa 7,89%, la 567,614 milioane de lei, de la 526,099 milioane de lei în 2013, pe fondul majorării veniturilor cu aproape 8,2%, datorită subvenției mai mari pentru transportul de călători cu metroul, alocată companiei, potrivit datelor publicate recent de către societate.

Veniturile totale ale Metrorex au urcat cu circa 8,2%, ca urmare a creșterii altor venituri din exploatare cu aproape 11,5% și a majorării valorii subvenției pentru transportul de călători cu metroul cu aproximativ 12,4 %, iar cheltuielile totale au scăzut cu circa 2,22%, întrucât s-au diminuat cheltuielile cu materiale, energie electrică, servicii executate de terți.

Potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Transporturilor privind ajustarea tarifelor la călătoria cu metroul, compania Metrorex anunța o creștere a tarifelor la călătoriile cu metroul, din luna martie, cu circa 25%, în timp ce abonamentul de 62 de călătorii va fi eliminat din portofoliul companiei.
sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *