Ultima oră

Directorul general al Microsoft se retrage în cel mult un an

Un comitet special, condus de un membru al consiliului de administraţie, directorul independent John Thomson, şi din care va face parte şi Bill Gates, va căuta un nou director general, potrivit Microsoft.

Comitetul va colabora cu firma de recrutare Heidrick & Struggles International, urmând să fie analizaţi atât candidaţi din afara companiei ct şi din interiorul acesteia.

"Nu este niciodată momentul perfect pentru acest tip de tranziţie, dar acum este momentul potrivit", a spus Ballmer.

Thomson a adăugat că board-ul Microsoft este dedicat transformării grupului într-o companie de succes furnizoare de dispozitive şi servicii.

Ballmer a declarat că ar fi dorit să se retragă la mijlocul transformării Microsoft într-o companie de dispozitive şi servicii. Cu toate acestea, ‘avem nevoie de un CEO care să fie în funcţie o perioadă lungă de timp pentru noua direcţie’, a apreciat Steve Ballmer.

Steve Ballmer a fost succesorul cofondatorului Microsoft, Bill Gates. Mandatul său a fost marcat de scăderea dominaţiei Microsoft pe piaţa software precum şi de dificultăţile înregistrate de producătorul sistemului de operare Windows în a ţine pasul cu competitorii.

Sursa: stiri.tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *