Ultima oră

Directorul ISPRI – Raportul despre situaţia bancară din RM va decide destinul PLDM şi PPEM

Dungaciu e de părere că Raportul comisiei parlamentare privind situaţia financiar-bancară din Republica Moldova, grav afectată de devalizări tip raider, reprezintă un moment crucial atât pentru întreaga scenă politică de la Chişinău, cât şi pentru destinul politic al PLDM, condus de Vlad Filat.

Atât liderul democrat-liberal, cât şi fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, sunt suspectaţi de participare în schemele de delapitare în cazul spălării de bani şi acordării creditelor frauduloase de la Banca de Economii.

“Raportul privind situaţia bancară a Republicii Moldova se leagă nemijlocit inclusiv de viitorul politic al PPEM. Am senzaţia că destinul acestui partid, capacitatea lui de a se insera mai eficient în viaţa politică a Republicii Moldova, inclusiv la nivel de Parlament, va depinde şi de rezultatele acestui Raport şi de consecinţele acestui Raport. Aş spune mai degrabă că PPEM vine, de fapt, pe un electorat care este electoratul PLDM, partid care îşi joacă într-un fel destinul politic cu ocazia acestui Raport. Şi cred că, din acest punct de vedere, dacă se iau în serios consecinţele acestui Raport, în sensul în care Raportul va fi unul cât de cât credibil, s-ar putea să asistăm la o resetare a clesi politice din Rep. Moldova. Cele două partide se luptă aproximativ pe acelaşi electorat, bătălia mare dintre PLDM, condus de domnul Filat, şi PPEM, condus de domnul Leancă, este care va fi copia şi care va fi originalul, care dintre cele două partide va avea capacitatea să reprezinte idealurile, obiectivele cu care a pornit la drum PLDM, pentru că PPEM spune că PLDM a trădat foarte multe dintre idealurile cu care a început lupta politică din Republica Moldova şi că el, PPEM, condus de domnul Leancă, vine să recupereze aceleaşi idealuri şi să le reaşeze într-un mod echilibrat şi corect pe scena politică”, a comentat Dan Dungaciu în cadrul emisiunii “Orizont european” de pe TVR Plus.

În opinia directorului ISPRI, partidul care va câştiga această bătălie politică – PLDM sau PPEM – “va fi ajutat sau nu de ceea ce se întâmplă cu băncile din Republica Moldova, cu ce se va întâmpla şi respectiv de măsurile care se vor lua în urma raportului pe care Parlamentul îl face, pentru că este o chestiune în care sunt implicaţi foarte mulţi oameni politici, iar dacă unii dintre ei vor ajunge să fie traşi la răspundere, cu siguranţă că lumea politică a Republicii Moldova va arăta altfel şi locul pe care PPEM îl va ocupa va fi cu totul şi cu totul altul”.
 
Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *