Ultima oră

Directorul liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol a fost amendat de așa-numitele “autorități din Transnistria”

Hotărârea a fost pronunțată acum două săptămâni în lipsa directorului liceului Ion Iovcev de la ședința de judecată. Motivul invocat de separatiști este că nu a prezentat administrației separatiste actele fiscale ale instituției și nu a acceptat să achite impozite în regiunea transnistreană. Și contabila instituției a fost amendată anterior cu aceeași sumă.

De asemenea, Liceul “Lucian Blaga” continuă să funcționeze fără bunurile sechestrate d e administrația de la Tiraspol la începutul lunii februarie, deși săptămâna trecută, în cadrul unei vizite la liceu, Nina Ștanski a declarat că vor fi returnate, informează Moldova.org.

Potrivit șefului Biroului pentru Reintegrare, George Bălan, citat de același portal, autoritățile de la Tiraspol nu intenționează să se țină de promisiuni, scopul lor fiind cel de a închide școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Anterior Tiraspolul a înaintat un ultimatum Liceului “Lucian Blaga”, în care se cere ca instituția să dispună de cantină și sală de sport proprii, în caz contrar va fi închis.
 
moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *