Politică

Directorul Moldsilva, Ștefan Chitoroagă a fost DEMIS. Doi miniştri au părăsit şedinţa Guvernului

Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, s-a arătat împotriva demisiei acestuia şi a cerut retragerea propunerii de pe ordinea de zi și după această decizie, Troenco, a părăsit ședința Guvernului pentru a se consulta cu partidul referitor la participarea sa în cadrul ședinței Executivului.

Demisia vine după ce săptămâna trecută, premierul Iurie Leancă a ameninţat şefii de agenţii care vor utiliza maşinile de serviciu în scopuri personale.

Potrivit celor spuse în cadrul ședinței, sunt demersuri în care se menționează despre presiuni politice din partea sa, care nu se încadrează în activitatea de bază a fostului director Moldsilva.

Ştefan Chitoroagă a fost numit pe data de 12 iunie a anului trecut, în funcţia de director al Agenţiei “Moldsilva”. Acesta a ocupat, din 2009, postul de viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Chitoroagă s-a născut pe 25 octombrie 1959, în raionul Călăraşi, s. Sipoteni. Acesta este absolvent al Institutul Politehnic din Chişinău, specializarea „Electrificarea agriculturii”. Ştefan Chitoroagă a terminat şi Tehnicumul de electrotelecomunicaţii prin cablu, iar în anii 1980-1982 a făcut Serviciul militar în Armata Sovietică.

sursa: bani.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *