ActualitateExterne

Directorul unei companii japoneze, reținut în Myanmar

Directorul unei companii japoneze a fost arestat în Myanmar pentru creșterea artificială a prețurilor la orez. În același caz au mai fost reținute alte 10 persoane, inclusiv directorii unor lanțuri de supermarketuri. Țara din Asia de Sud-Est este condusă din 2021 de armată.

Autoritățile din Myanmar au reținut patru directori ai lanțurilor de supermarketuri, inclusiv șeful unei companii japoneze. Ei sunt acuzați că au vândut orez la prețuri crescute în mod artificial, potrivit Reuters.

Prețul orezului a crescut între 31% și 70% față de nivelurile impuse de lege, au stabilit autoritățile. Comercianții și producătorii locali de orez susțin că nu pot supraviețui din cauza pieței ilicite și a cursului valutar oficial care influențează prețul final.

Reprezentanții guvernului de la Tokyo au confirmat faptul că poliția din Yangon, capitala comercială a Myanmarului, interoghează un cetățean japonez. Ei au cerut eliberarea directorului și au anunțat că vor oferi sprijin acestuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *