Politică

Distrugerea podului din Crimea – un pumn în față lui Putin, chiar de ziua lui / Teoria Rusiei despre un camion plin de explozibil – puțin probabilă (expert)

Este prea devreme pentru a stabili acum metoda de atac și gama de implicații ale acestui lovituri asupra Podului Cherci. Este cu siguranță un pumn în față pentru Putin de ziua lui.

Expertul Mick Ryan în demolarea clădirilor spune că aruncarea în aer a unui pod ca acesta ar necesita o mulțime de „explozibil” și un design bun de demolare. „Cele mai greu poduri de aruncat sunt cele din beton armat precum e cel din Crimeea”, spun ei.

„Cantitatea de exploziv necesară ar fi mai mare decât ar putea transporta un singur camion. Câteva camioane, sau rachete/bombe ar face treaba, dacă ar fi îndreptat către punctele potrivite ale travei podului”.

Ucrainenii au fost până acum excelenți la proiectarea operațională și la modelarea operațiunilor înainte de avansurile lor. Acest lucru ar putea face parte din proiectul lor de a prelua Crimeea pe termen scurt – sau parte a unei operațiuni de înșelăciune pentru a distrage atenția de la alte zone.

Oricum, le prezintă rușilor o problemă semnificativă. Nu oprește aprovizionarea Crimeei (există bărci și ruta prin Melitopol), dar face ca deținerea Melitopolului să fie și mai importantă pentru ruși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *