Bună Dimineața

Doamne, ocrotește-i pe comuniști!

Comportamentul banditesc al fruntașilor PCRM ne-a redat și nouă speranța că această organizație politică anarhistă își diminuează șansele de a reveni la putere în R. Moldova.

Fosta alianță de guvernământ a făcut tot ca a putut pentru a se autodiscredita în fața societății. Interminabilele reglări de conturi dintre liderii partidelor din alianță, acuzațiile reciproce de corupție, loviturile sub centură, proasta guvernare, degradarea nivelului de viață a omului simplu, criza morală din societate ș.a. – toate acestea au compromis grav imaginea partidelor democratice. Cu o asemenea imagine, aceste partide aveau toate șansele să piardă alegerile și să readucă în capul mesei Organizația anarhistă a lui Voronin. Pe fundalul unei imagini atât de dezastruoase, comuniștii redeveniseră simpatici și moldovenii își puneau din nou speranțele în ei. Creștea numărul euroscepticilor și devenea agreabilă fantomatica uniune vamala euroasiatică. Sondajele demonstrau foarte convingător această realitate. Iată de ce, alegerile anticipate, dacă ar fi avut loc, aruncau Moldova în anarhie, haos și totalitarism.

Dumnezeu însă a fost cu noi. Armistițiul încheiat după demiterea ex-premierului V. Filat a adus în prim-planul scenei politice au apărut doi oameni noi – premierul I. Leancă și președintele parlamentului, I. Corman. Dreaptă sau strâmbă, dar s-a întronat un soi de pace. Noua coaliție încearcă să miște Moldova spre Europa. S-au oprit scandalurile în sânul noii majorități parlamentare. În situația creată, chiar și PCRM lucrează în favoarea noii coaliții de guvernământ. Opinia publică a urmărit consternată acțiunile de săptămâna trecută din parlament ale comuniștilor care nu pot fi calificate altfel decât banditești. Nimeni, chiar și fanii lui Voronin, nu ar dori ca această bandă dezlănțuită să ajungă la guvernare.

Orbiți de ură și setoși de a reveni la putere, comuniștii, fără să vrea, prin comportamentul lor, azi lucrează în favoarea coaliției de guvernământ. Iată de ce, acum este important ca noua majoritate parlamentară să-și aibă și să-și realizeze propria agendă politică lăsându-i pe comuniști să acționeze așa cum acționează. Ba mai mult chiar, deputații din coaliție trebuie să se roage lui Dumnezeu să-i ocrotească pe comuniști deoarece nu atât succesele guvernării, cât comportamentul talibanilor lui Voronin îi va convinge pe cetățenii RM să nu voteze cu PCRM. Așa suntem noi, moldovenii.

Așa că, Doamne, ocrotește-i pe comuniști…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *