Politică

Doar 62 de deputați români din 466 vor merge la Chișinău pentru ședința comună a celor două parlamente. George Simion este în listă

Chișinău și București - două inimi românești?

Delegația deputaților români care vor merge la Chișinău pentru ședința comună a celor două parlamente, programată pe 18 iunie, e condusă de președintele camerei, Marcel Ciolacu, potrivit unui memorandum intern obținut de TIMPUL.

Pe listă se află și George Simion, liderul partidului „Alianța pentru Unirea Românilor”, deși el are interdicție de intrare în Republica Moldova impusă de regimul oligarhic Plahotniuc-Dodon și menținută de Guvernul PAS.

Anul trecut, după venirea la putere a PAS, George Simion a încercat să intre în R. Moldova pentru a participa la un eveniment public, dar polițiștii de frontieră i-au interzis accesul.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova din cauza activităților pro-unioniste care au deranjat regimul Plahotniuc-Dodon.

Vedeți mai jos un document al Parlamentului României cu lista celor 62 de deputați care vor participa la ședința comună a celor două Parlamente.

Chiar dacă presă afiliată PAS, încearcă să prezinte evenimentul ca fiind unul „istoric”, trebuie menționat că Parlamentul României are 466 de deputați, iar în Moldova vor veni doar… 61, dacă interdicția impusă lui George Simion va fi menținută de Guvernul Gavrilița, PAS și Maia Sandu.

Biroul Migrație și Azil al MAI anulează intedicția profesorilor turci, dar o menține pentru George Simion

Cei șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, expulzați ilegal din Republica Moldova în anul 2018, au dreptul de a intra și de a se afla pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Legii 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova.

Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne a revizuit actele administrative emise în privința cetățenilor turci, profesori în cadrul Liceului ,,Orizont”, ca urmare a Hotărârii CtEDO Ozdil Republicii Moldova nr. 42305/18 din 11 iunie 2019.

George Simion blocat în vama Albița de vameși moldoveni în timpul guvernării PAS.

Biroul de Migrație și Azil poate anula chiar astăzi interdicția impusă lui George Simion de a veni în R. Moldova, de ce nu o face?

Decizia Biroul de Migrație și Azil al MAI condus de PAS, în care a revizuit un act administrativ, demonstrează că interdicția impusă lui George Simion de Dodon, este de facto susținută și de regimul actual al Maiei Sandu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

    1. Aberatii penibile. Cine vrea Unirea nu poate fi pro-rus. Si chiar sa fie rus convins, macar vrea Unirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *