Internațional

Doar câteva stații de metrou din Bruxelles vor fi deschise astăzi, scrie ziarul belgian ”Le Soir”

Operatorul de transport public Stib, care a anunțat anterior redeschiderea tuturor stațiilor de metrou, a confirmat informația.

Mai exact, 39 dintre cele 69 de stații de metrou se vor redeschide. Trenurile vor circula de la 7.00 la 19.00 nu vor opri în toate stațiile.

Întăririle militare și de poliție sunt menținute în toată rețeaua de metrou, adaugă Le Soir.

ORA 21.00 Bruxelles: Stațiile de metrou vor fi redeschise miercuri, aeroportul rămâne închis

Toate stațiile de metrou vor fi din nou accesibile călătorilor de miercuri, cu excepția Maelbeek, în care a avut loc marți un atac terorist, a anunțat marți seară operatorul de transport public Stib, citat de Le Soir. Tot marți seară, societatea care gestionează aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem a precizat că acesta va rămâne închis miercuri, relatează AFP.

Stațiile de metrou vor fi deschise între orele 07.00 și 22.00 GMT, iar rețeaua de suprafață (autobuze, tramvaie) va fi exploatată în mod normal.

Decizia a fost luată de autorități, care vor menține totuși întăririle militare și polițienești în întreaga rețea subterană.

Liniile de metrou 1,2,5 și 6 vor fi exploatate între orele 07.00 și 22.00, ultima plecare urmând să aibă loc la 21.30. Linia 12 de autobuz, spre aeroport, nu va circula în continuare.

La rândul ei, societatea care gestionează aeroportul Bruxelles-Zaventem a anunțat că acesta va rămâne închis miercuri traficului de pasageri.

‘Aeroportul va fi închis pentru zborurile comerciale la sosire și la plecare mâine, miercuri, 30 martie’, a scris pe Twitter compania.

O simulare de reluare parțială a activității, cu contoare de înregistrare deschise într-o clădire anexă, a fost organizată marți după-amiază și datele trebuie încă studiate, a explicat o purtătoare de cuvânt.

Decizia de a menține închis aeroportul ‘nu este o consecință a simulării, care s-a terminat la ora 17.00 (15.00 GMT)’, a precizat această purtătoare de cuvânt, Anke Fransen, menționând că rezultatele testului nu vor fi cunoscute înainte de miercuri dimineață.

‘Sperăm să avem mâine (miercuri) în cursul dimineții o decizie’ privind o dată de redeschidere parțială, a mai spus ea.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *