Actualitate

Doar ruta 191 continuă GREVA

În dimineaţa zilei de vineri, 16 august, administratorul rutei respective, Ion Mămăligă, care este şi preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, a avut o întrevedere cu şeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii, Igor Gamreţchi, dar nu au ajuns la un numitor comun, informează IPN.

Igor Gamreţchi a menţionat că greva organizată de şoferii rutei de microbuz nr. 191 este ilegală, iar, dacă va continua şi pe parcursul zilei de astăzi, administratorul rutei riscă să rămână fără licenţă de activitate. Funcţionarul a spus că în cazul în care se va ajunge la retragerea licenţei, imediat va fi identificat un alt agent economic, care va prelua activitatea. „La uşa direcţiei sunt zeci de persoane care solicită un loc de muncă şi identificarea unui nou administrator nu ar fi o problemă”, a spus el. Şeful Direcţiei a specificat că şi ruta de microbuz nr. 178 activează în mod normal şi deja apar primele mulţumiri din partea călătorilor, care mai mulţi ani nu au avut un mijloc de transport pe itinerarul respectiv.

Igor Gamreţchi a afirmat că problema călătorilor care nu pot ajunge la destinaţie din lipsa microbuzelor nr. 191 va fi soluţionată pe parcursul zilei curente.

Joi seara, 15 august, administratorul rutei de microbuz nr. 191, Ion Mămăligă, a declarat că activitatea a 5 rute de microbuz va fi suspendată până când va fi anulată dispoziţia primarului general al capitalei privind prelungirea itinerarului rutei de microbuz nr.178. Potrivit lui, nemulţumirile sunt legate de faptul că, după prelungire, ruta 178 se suprapune cu itinerarul rutelor 113, 109, 191, 169 şi 163 în proporţie de 70-80%.

Ion Mămăligă nu a fost de acord cu noţiune de „grevă” pentru calificarea acţiunilor microbusiştilor , în timp ce Igor Gamreţchi insistă pe noţiune „grevă ilegală”, pe motiv că nu a fost anunţată din timp.

Între timp, pe site-ul IPN au fost postate comentarii ale călătorilor, care sunt de părerea că decizia Primăriei de a prelungi itinerarul rutei de microbuz nr. 178 este corectă. Aceştia susţin că administratorii rutelor de microbuz nr. 191 şi 113 „şi-au luat nasul la purtare”, pentru că microbuzele sunt tot timpul pline. „Oamenii trebuie să călătorească ca sardinele numai ca cineva să-şi umple buzunarele”, a menţionat unul din călători. Un alt călător a spus că administratorului rutei nr. 191 nu ar putea să circule în fiecare zi „ca scrumbia în cutie”, pentru că are maşină şi „îi este în cot, de condiţiile în care circulă pasagerii”.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *