Justiție

DOC. 22 de candidați la concursul pentru suplinirea funcțiilor de judecător la CSJ: Cine sunt aceștia

22 de candidați au depus cereri de participare la concursul pentru suplinirea funcțiilor de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

În lista făcută publică astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sunt 9 avocați, 7 judecători, 3 procurori și câțiva reprezentanți ai societății civile, potrivit Ziarul Național.

Printre aceștia se numără procurorul general interimar Ion Munteanu, procurorul adjunct de la PCCOCS, Segiu Brigai, membrul Consiliului Superior al Procurorilor, Svetlana Balmuș, directorul de program de la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, judecătoarea Viorica Puica etc.

Vă amintim că, pe 10 aprilie curent, CSM a anunțat un concurs pentru suplinirea temporară a 12 posturi vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție, pentru a debloca activitatea CSJ, după ce magistrații acestei instanţe şi-au dat demisia în masă fie pentru că sunt nemulţumiţi de reforma justiției demarată de autorităţi, fie pentru a nu-şi pierde privilegiile prevăzute de vechea legislaţie.

Inițial, 14 magistrați au depus cereri privind transferul temporar în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, însă CSM a ales doar șase.

Pe 12 mai, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a lansat un nou concurs pentru suplinirea temporară prin transfer a celorlalte șase posturi vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *