Social

DOC. Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul SUA privind transportul aerian – aprobat de Cabinetul de miniștri

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 21 iunie, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind transportul aerian, semnat la Chișinău, la 18 mai 2023, transmite Ziarul de Gardă.

Astfel, în premieră, Republica Moldova și SUA au un acord bilateral care creează condițiile necesare pentru dezvoltarea traficului aerian între cele două state.

„Implementarea Acordului va contribui la crearea unei piețe unice pentru transportul aerian între R. Moldova și SUA, fapt ce va facilita investițiile și furnizarea serviciilor aeriene fără restricții, inclusiv pe piețele interne ale părților semnatare. La fel, sunt create premise pentru lansarea zborurilor directe din Chișinău spre destinațiile din SUA, dar și pentru diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău.

În același timp, crearea unui spațiu aviatic deschis cu SUA va aduce beneficii economice semnificative pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competiției pe piața aeronautică autohtonă”, afirmă reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

 

Pe 18 mai 2023, Acordul între R. Moldova și Statele Unite ale Americii privind transportul aerian, denumit și „Open Skies” a fost semnat, la Chișinău, de către secretarul de stat adjunct al SUA pentru Management și Resurse, Richard Verma, și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a R. Moldova, Lilia Dabija.

În 2017 au avut loc primele discuții între Guvernul SUA și Guvernul R. Moldova pentru semnarea acestui acord. În martie 2018 a fost semnată inițierea negocierilor asupra Acordului privind transportul aerian între cele două guverne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *