Actualitate

DOC. ANRE expediază instrucțiuni privind reducerea consumului de energie, iar „RED NORD” a publicat un potențial grafic al deconectărilor

Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a transmis instrucțiuni și recomandări privind reducerea consumului de resurse energetice către 1648 de agenți economici și instituții publice. De altă parte, SA „RED Nord” a făcut public graficul de deconectări, transmite Anticoruptie.md.

De asemenea, ANRE declară că instrucțiunile vor ajuta instituțiile să identifice noi oportunități de a economisi energia electrică și de a reduce plata pentru facturi.

„A consuma responsabil în situația de criză înseamnă a consuma mai puțin, iar consumând mai puțin, doar strictul necesar, vom utiliza mult mai eficient resursele energetice disponibile. În condițiile crizei fără precedent pe care o parcurgem, economisirea resurselor energetice trebuie să devină pentru fiecare dintre noi o normă, pe care suntem obligați să o respectăm, pentru a reduce deficitul de resurse energetice și a evita deconectările de energie electrică”, se menționează în comunicatul agenției.

S.A. „RED Nord” a anunțat că este pregătită să aplice, în cazul deficitului de putere în sistemul energetic, un grafic al deconectărilor în evantai în zona de deservire, care prevede nouă trepte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *