Actualitate

DOC/ ANSC rămâne fără încă un consilier! Alexandru Ciuș și-a dat demisia

După aprobarea în plenul Parlamentului, mandatul de consilier în cadrul ANSC al lui Alexandru Ciuș va înceta începând cu data de 25 februarie curent, transmite replicamedia.md.

 
Anterior, Parlamentul a luat act de demisia a altor doi consilieri – Iacob Plămădeală și Petru Oprea. A fost anunțat concurs deschis pentru suplinirea acestor două funcții.

În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe a aprobat rapoartele la proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și la proiectul de modificare a Legii privind achizițiile publice.

Membrii Comisiei vor înainta cele două proiecte în ședința plenară a Legislativului pentru adoptare. Potrivit președintelui Comisiei, Dumitru Alaiba, menținerea funcției manageriale de director general adjunct este inoportună și inutilă, dat fiind faptul că motivul principal din care există această funcție este asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia.

„În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general, după necesitate”, a explicat deputatul.

În prezent, Agenția are în componența sa șapte consilieri pentru soluționarea contestaţiilor, inclusiv directorul general și directorul general adjunct, care au statut de persoane cu funcții de demnitate publică care examinează contestațiile prin intermediul completelor de soluționare a contestațiilor formate din 3 membri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *