Social

DOC. Apă-Canal Chișinău a solicitat CMC-ului anularea deciziei cu privire la majorarea tarifului la apă și canalizare

Apă-Canal Chișinău a solicitat Consiliului Municipal Chișinău (CMC) să anuleze decizia cu privire la majorarea tarifului la apă și canalizare, aprobată în luna noiembrie de 26 de consilieri municipali, potrivit unei scrisori făcute publice de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vasile Grădinaru, scrie Replicamedia.md.

Scrisoarea datează din 30 noiembrie 2022.

Vă amintim că fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a depus, la 30 noiembrie, un denunț la Procuratura Generală (PG) cu privire la majorarea „ilegală și nejustificată” a tarifului de 24 de lei la apă și canalizare.

La 25 noiembrie, consilierii municipali din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Partidului Social Democrat European (PSDE), Partidului Comuniștilor (PCRM), dar și câțiva consilieri neafiliați au votat pentru majorarea tarifului la apă și canalizare la 24 de lei.

Proiectul de decizie a fost votat ca bază, dar și în variantă finală de 26 de consilieri: PSRM – 20; PUN- 1, PSDE- 1, PCRM -1, consilierii neafiliați – Aliona Mandatii , Ala Tîșcul și Valentin Cebotari.

Potrivit proiectului de decizie aprobat în variantă finală, tariful este unul provizoriu și va fi valabil până la emiterea unui aviz de către ANRE.

Ulterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a declarat că aleșii municipali care au votat majorarea tarifului de apă și canalizare la 24 lei „și-au depășit atribuțiile și nu aveau cum să ia o astfel de decizie” și că acest „vot urmează a fi contestat pe toată căile legale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Porcodon acum se scalda
    cu Limbricaru chicu la balta,
    la Pirjolteni cu Kkuliokari de breasla,
    unde si-a făcut drum pana la poarta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *