Social

DOC. „CADOU-SURPRIZĂ” pentru chișinăuieni în ajunul alegerilor locale. S.A. „Apă-Canal Chișinău” cere MAJOAREA tarifelor la apă și canalizare

Tariful pentru apă și canalizare în mun. Chișinău ar putea crește cu aproape doi lei, potrivit unei solicitări depuse pe 25 august la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”, entitate controlată de Primăria Chișinău.

Astfel, S.A. „Apă-Canal Chișinău” solicită aprobarea unui tarif mediu de 19,06 lei/metrul cub pentru apă și canalizare, cu 1,88 de lei mai mult față de tariful actual, scrie Ziarul Național.

Operatorul spune că, la solicitarea ANRE, a inclus în tarif și indicatorul cu privire la redistribuirea apei. După aprobarea tarifului mediu, ANRE va veni cu un proiect de decizie cu privire la tariful divizat pentru consumatorii casnici și non casnici.

Menționăm că în prezent, tariful la apă și canalizare este de 15,30 lei pentru consumatorii casnici și de 24,46 de lei pentru consumatorii non casnici.

Vă amintim că la 11 ianuarie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile tarife la apă și canalizare în Capitală. Astfel, tarifele devin cu 40% mai mari.

Prețul pentru apă, pentru consumatorii casnici, va ajunge la 11,12 lei. De asemenea, cresc și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare a apelor uzat. Consumatorii casnici vor plăti 4,18 lei pentru metrul cub, scrie Realitatea.md.

Pentru consumatorii noncasnici tariful va fi și mai mare. În total, valoarea lui ajunge la 24,46 de lei pentru metrul cub, se arată în proiectul de decizie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Maniera lui primarie in mandatul lui Ceban – dublarea si triplarea tarifelor. Trebuie cineva sa plateasca pentru dale si pamint pus in oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *