ActualitateEconomie

DOC / Consiliul Concurenței a amendat „Avia Invest” cu 31,21 milioane de lei. Motivul?

Consiliul Concurenței a amendat compania „Avia Invest” SRL cu 31,21 milioane lei pentru că nu a executat decizia anterioară a Consiliului din anul 2020. Astfel, compania e obligată să achite suma dată până pe 31 ianuarie.

Potrivit Consiliului Concurenței, în urma monitorizării au fost constatate două practici abuzive implementate de „Avia Invest” SRL în raport cu întreprinderea ”MGH Ground Handling” SRL. Aceste practici s-au manifestat prin impunerea  inechitabilă și nejustificată a termenului de valabilitate a contractului de locațiune, dar și prin aplicarea diferențiată a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locațiune întreprinderilor de handling la sol.

Totodată, Consiliul Concurenței a sanctionat în anul 2020 compania „Avia Invest” SRL cu 31,63 milioane lei și a obligat „Avia Invest” SRL, până la data de 31 decembrie, să înlăture încălcările constatate și să informeze Consiliul Concurenței despre executarea acestor obligații.

De asemenea, Consiliul Concurentei a decis că va aplica din 01.01.2021, penalitatea cu titlu cominatoriu în marime de 5 % din cifra de afaceri zilnică medie realizată în anul anterior sancționării, pentru fiecare zi de întărziere a executării în termen a obligațiilor prescrise în Decizia din 17.09.2020.

Astfel, ca urmare a monitorizării executării acelei decizii, Consiliul Concurenței a constatat că „Avia Invest” SRL, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021 nu a executat obligația în ceea ce privește încetarea comiterii încălcării cu privire la aplicarea diferențiată a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locațiune întreprinderilor de handling la sol.

Astfel, neexecutarea acestei obligații timp de un an a constituit temei pentru aplicarea penalității cu titlu comenatoriu întreprinderii „Avia Invest” SRL în marime de 31,21 mln. lei.

Sursa: ProTV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *