Social

DOC/ De la 1 octombrie, salariile personalului din instituțiile medico-sanitare vor fi majorate

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au votat în lectura a doua, proiectul de modificare a Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru anul 2022. Documentul a fost susținut de 54 de parlamentari.

Legea modificată prevede venituri în sumă de 12,559 miliarde de lei, cu 186 milioane de lei mai mult față de planul aprobat. Volumul cheltuielilor a fost majorat cu 215 milioane de lei și va constitui 12,833 miliarde de lei, scrie Zdg.md.

Astfel, potrivit Parlamentului, majorarea cheltuielilor FAOAM este determinată de creșterea salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, începând cu 1 octombrie 2022, precum și de majorarea fondului pentru achitarea serviciilor medicale și farmaceutice.

Fondurile AOAM vor avea un deficit de 274 milioane de lei, cu 29 milioane de lei mai mult față de planul aprobat. Deficitul va fi acoperit din contul soldului mijloacelor financiare la începutul anului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Doamna, Prim- Ministru! Comiteti un decalaj mare intre salariul unui medic si aunui profesor. Medicii mai fac lunar 1-2 salarii neoficial. Profeesorii n-au nimic. NU VINE LUMEA LA PEDAGOGIE DIN CAUZA SALARIILOR MICI SI A CONDITIILOR GRELE DE MUNCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *