Actualitate

DOC. Decretul lui Putin, care prevede rezolvarea problemei transnistrene respectând integritatea Republicii Moldova – ANULAT

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a abrogat marți, 21 februarie, un decret din 2012, în care era stipulat inclusiv un alineat referitor la regiunea transnistreană. Potrivit documentului publicat astăzi de Kremlin, ordinul anulat este recunoscut ”învechit”, scrie Deschide.md.

„Rusia va continua să participe la căutarea unor căi de rezolvare a conflictului transnistrean în baza respectării suveranității, integrității teritoriale și statutului de neutralitate a R. Moldova, prin acordarea unui statut special Transnistriei” se scrie în decretul privind măsurile de realizare a cursului extern al Federației Ruse.

Documentul a fost abrogat de Putin sub următorul pretext:

„În scopul asigurării intereselor naționale ale Rusiei în contextul modificărilor substanțiale, care au avut loc în relațiile internaționale, dispun ca decretul președintelui Federației Ruse din 7 mai 2012 privind ”măsurile de realizare a cursului politicii externe a Federației Ruse” să fie recunoscut drept învechit” este scris în documentul semnat astăzi de Putin.

Menționăm că începând de marți, 21 februarie, această prevedere oficială nu mai este valabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Chiar nu conteaza acest decret. Orice roman stie ca Rusia vrea Transnistria si cuvantul Rusiei oricum este egal cu zero, nimeni nu punea vreo baza pe el, poate pentru fostul ministrul agriculturii din Rep Moldova si inca vreo cativa sa fi fost bun. Dar el oricum nu reprezenta nimic, din moment ce Transnistria nu e condusa de la Chisinau si este sub ocupatie militara rusa. Numai in acte era altfel, dar in realitate toti stim cum e. De vazut pt prostii de moldoveni care se pupau cu rusii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *