PoliticăSocial

DOC. EXCLUSIV. Șefa PA i-ar fi convocat în secret pe ofițerii CNA și i-ar fi amenințat cu dosare, dacă nu-și dau demisia. Reacția Veronicăi Dragalin și Maiei Sandu

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, i-ar fi convocat în secret miercuri, 7 iunie, pe ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fără ca să-l informeze pe directorul instituției, Iulian Rusu. De asemenea, Dragalin ar fi amenințat unii procurori și reprezentanți ai CNA cu dosare, dacă nu-și dau demisia. Șefa statului Maia Sandu i-a îndemnat pe cei doi șefi de instituții să se apuce de lucru și să nu compromită agenda de integrare europeană în domeniul combaterii corupției, transmite Ziarul Național.

La ședința secretă convocată de șefa Procuraturii Anticorupție (PA) a venit și Iulian Rusu, însă Dragalin i-ar fi cerut într-un mod autoritar să părăsească sala. Iulian Rusu s-a conformat, însă a fost urmat și de subalternii săi.

Ulterior, ofițerii CNA au depus o plângere colectivă pe numele șefei PA, Veronica Dragalin, pe care o acuză de intimidare, potrivit unui document făcut public de Realitatea.md.

După ce în presă au apărut scurgeri de informație despre acest scandal, Dragalin a scris pe pagina sa de Facebook că nu are de gând să-și dea demisia, chiar dacă este contestată în interiorul instituției.

Președinta Maia Sandu le-a cerut celor doi conducători de instituții să se apuce de lucru și să nu compromită lupta împotriva corupției.

„Ceea ce am văzut în spațiul public în ultimele săptămâni nu a fost bine deloc. Deci, un ping-pong între cele două instituții, care sunt responsabile de combaterea corupției. Nu ne putem permite situația în care două instituții își aruncă replici în public și își dau responsabilitatea una pe alta. Noi avem nevoie de oameni responsabili, care înțeleg cât de important este momentul și pentru agenda internă. Combaterea corupției este unul dintre cele mai importante subiecte pe agendă, dar și pentru integrarea europeană. Ultimul lucru pe care vreau eu să-l văd în raportul Comisiei Europene este cearta dintre șefii de la CNA și Procuratura Anticorupție. Fiecare instituție trebuie să se apuce de lucru, pentru că au mult de făcut și să avem o claritate pe distribuirea responsabilităților”, a conchis Maia Sandu miercuri seara, în cadrul unei emisiuni de la „Vocea Basarabiei”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Două instituții cu responsabilitate asemănătoare – bună metodă de sabotaj a mega-dosarelor de jaf și corupție. Sigur trebuie comasate.

  2. „oameni buni” de nimic… nici asta nu-i duce capul cum s-o facă… elementar – reorganizare cu scoaterea personalului în afara statelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *