Actualitate

DOC/ Fosta ministră a Educației, din Guvernul Chicu, prinsă de ANI cu probleme. A încheiat un contract de prestări servicii cu instituția pe care o conducea

Potrivit constatărilor la care a ajuns inspectorul de integritate, contractul a fost semnat prin intermediul unei persoane terțe, cu directorul adjunct al instituției.

Astfel, potrivit contractului Pogolșa a prestat servicii de coordonare a cercetătorului științific în cadrul studiilor post-doctorale, în timp ce exercita și funcția de director interimar al aceleiași instituții.

Pentru serviciile prestate, ex-ministra Educației ar fi fost remunerat cu suma totală de peste 100 mii de lei. Lilia Pogolșa nu a declarat la ANI situația de conflict de interese și nici nu s-a abținut de la semnarea acestui contract până la recepționarea unei soluții din partea inspectorului de integritate. În baza noilor modificări ale legislației ANI, inspectorul de integritate constată încălcarea și poate aplica doar o contravenție pentru nedeclararea conflictului de interese în termenul prevăzut de lege.

Precizăm că, Lilia Pogolșa nu este la prima abatere. Ziarul de Gardă a scris în 2017 că, Lilia Pogolșa locuiește într-o casă cu două niveluri, trecută în acte pe numele părinților săi, pe care tot ea le-a donat-o mai mulți ani în urmă.

În același timp, jurnaliștii de la portalul Moldova Curată au scris că numele Liliei Pogolșa figurează, potrivit datelor Procuraturii Anticorupție, într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

În declarația de avere pentru 2019, Lilia Pogolșa a indicat că este proprietara unui apartament de 108 metri pătrați, evaluat la 3,1 milioane de ruble rusești. De asemenea, ea are în posesie un automobil de marcă Porsche și o casă de locuit de 256,6 metri pătrați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *