Justiție

DOC. Fostul sportiv Ion Șoltoianu, trimis pe banca acuzațiilor

Procurorii au trimis în judecată dosarul fostului sportiv, Ion Șoltoianu. Acesta este învinuit de faptul că, în timp ce era în penitenciar, începând cu anul 2019, ar fi pretins ilegal de la un alt deținut peste 5 milioane de lei. Oamenii legii l-au reținut pe Șoltoianu pe 11 aprilie curent, relatează Anticoruptie.md.

„Victima este un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din Chișinău, care în perioada de debut a șantajului își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar învinuitul – pentru omor. Șantajul, însă, a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu  violență fizică și cu moartea, de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare”, subliniază procurorii.

Astfel, ca urmare a denunțului depus de către victimă, oamenii legii au descins cu percheziții la învinuitul cu vârsta de 55 de ani, după care l-au reținut, iar procurorii PCCOCS urmează să-i prezinte învinuirea, în vederea solicitării plasării lui în arest preventiv pentru 30 de zile, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor, potrivit sursei citate.

În luna octombrie 2022, kickboxerul, învinuit de huliganism agravat și purtarea armei de foc, inclusiv muniții, fără autorizație, a scăpat de închisoare, fiindu-i aplicată o amendă contravenţională de 1500 de lei. Şoltoianu, pentru care procurorii au solicitat o pedeapsă de 11 ani cu executare, a fost eliberat din sala de judecată după ce a stat în arest preventiv timp de 5 luni. Decizia a fost luată de magistratul Gheorghe Balan de la Judecătoria Chişinău, care a calificat fapta ca fiind contravenţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *