Actualitate

DOC. Guvernul a modificat regulamentele de acordare a indemnizației paternale și a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii

Miercuri, 9 noiembrie, cabinetul de miniștri a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii și a Regulamentului cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale, transmite Zdg.md.

Astfel, potrivit Executivului, în Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii a fost inclusă noua opțiune de acordare a indemnizației pentru creşterea copilului, și anume stabilirea acesteia în cuantum de 90% din baza de calcul, pentru o perioadă de 12 luni de la acordarea concediului de îngrijire a copilului.

„În vigoare rămân și celelalte opțiuni: 60% din baza de calcul pentru primele 12 luni de la acordarea concediului de îngrijire a copilului și 30% din baza de calcul – pentru următoarele 12 luni sau achitarea a 30% din baza de calcul până la împlinirea vârstei de trei ani a copilului. Opțiunea aleasă inițial nu poate fi modificată ulterior”, potrivit Guvernului.

Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale a fost modificat în legătură cu extinderea, de la 56 de zile la 12 luni, a termenului în care tații pot solicita concediul paternal de 14 zile calendaristice.

Ajustările au fost operate în legătură cu intrarea în vigoare, din 1 septembrie curent, a unor măsuri adresate familiilor cu copii, menite să asigure „echilibrul dintre viața profesională și cea personală a părinților”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *