Social

DOC. În farmaciile din R. Moldova vor fi puse în vânzare peste 30 de medicamente noi

În farmaciile din Republicii Moldova vor fi puse în vânzare peste 30 de medicamente noi, după ce au fost autorizate, la finele săptămânii trecute, de către membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Printre acestea se numără preparate pentru tratamentul tensiunii arteriale, precum și infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV-1) la adulți, transmite Ziarul Național.

În total, membrii Comisiei au aprobat, pe 16 iunie curent, 54 de produse farmaceutice, dintre care 32 – primar, fiind vorba de medicamente noi, și 22 – repetat.

Printre medicamentele noi autorizate se numără Diroton® Plus, capsule cu elibarare modificată (pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute la adulți), Cinnal-f, soluţie injectabilă în stilou injector preumplut (cu rol în reproducere și fertilitate”, sau Tavin-EM comprimate filmate (pentru tratamentul infecției cu virusul imunodeficienței umane (HIV-1) la adulți).

Totodată, printre medicamentele autorizare repetat se regăsesc Lamictal® comprimate (pentru tratamentul două afecţiuni – epilepsia şi tulburarea bipolară), Ocrevus® concentrat pentru soluţie perfuzabilă (pentru tratamentul adulţilor cu forme recurente de scleroză multiplă (SMR) și cu scleroză multiplă primar progresivă incipientă), dar și Ferrum Lek® comprimate masticabile (pentru tratamentul unor afecţiuni determinate de carenţa fierului în organism sau pentru profilaxia apariţiei acestora).

Vedeți mai jos lista produselor farmaceutice autorizate de AMDM pe 16 iunie 2023:

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *