Social

DOC. Militarii Armatei Naționale vor avea uniforme noi

Militarii Armatei Naționale vor avea uniforme de model nou. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Ministerului Apărării.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a precizat că Uniforma urmează a fi ajustată în conformitate cu standardele occidentale ceea ce reprezintă un imperativ pentru Armata Naţională, în special pentru subunităţile detaşate în misiuni internaţionale de menţinere a păcii, transmite Vocea Basarabiei.

De asemenea, ținuta militară va avea unele elemente noi.

Potrivit notei informative a proiectului, „elaborarea Proiectului de decret este condiţionată de mediu de securitate regională ca rezultat al unui deziderat amplu privind utilitatea echipamentului individual al luptătorilor, bazat pe lecţiile identificate de către armata ucraineană”.

Trecerea la uniformă militară nouă se va efectua după epuizarea stocurilor de echipament existente.

Ultima modificare a uniformei militare a Armatei Naționale a fost făcută în anul 2011. Militarii din Republica Moldova poartă patru tipuri de uniformă militară: de gală, de paradă și ceremonii, de instrucție și uniforma de sport.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Acum v-ati trezit si voi ? Uniforma era izbitor de asemanatoare cu uniforma rusa. Chiar nu a observat nimeni asta pana acum ? Aceasta spune multe despe conducerea Republicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *