Actualitate

(DOC) Ministerul Educației despre diploma de BAC a premierului: Nu s-a prezentat la examenele de matematică și limba engleză

Astfel, „în sesiunea de bacalaureat 1995, Chiril Gaburici a susținut trei examene: limba română (scris), limba română (oral), matematica (scris). La examenele respective, domnul Chiril Gaburici a obținut note de trecere (pozitive). Totodată, la două examene, dumnealui nu s-a prezentat: matematica (oral) și limba engleză (scris)”, se arată în răspunsul oferit de ministrul Educației deputatului liberal Valeriu Munteanu.

În document se mai menționează că Direcția Generală Urmărire Penală din cadrul Inspectoratului General de Poliție a preluat dosarul personal al lui Chiril Gaburici de la ASEM în care se conțineau și documentele în baza cărora acesta a fost înmatriculat la studii.

„Din actele prezentate reiese că dosarul penal este deschis pe faptul deținerii de către prim-ministrul R. Moldova Chiril Gaburici a diplomei de bacalaureat care poartă semne de falsificare, care din informațiile noastre, nu există”, mai scrie Maia Sandu.

De asemenea, în scrisoarea de răspuns, ministrul îl anunță pe deputat că în lipsa informației de la ASEM, nu poate identifica diploma de studii medii de cultură generală a lui Chiril Gaburici. Și asta pentru că în acea perioadă nu existau sisteme informatizate de evidență a actelor de studii.

Nu au putut fi clarificate nici inadvertențele legate de perioada în care actualul prim-ministru a studiat la ASEM și Universitatea Slavonă. „Potrivit informațiilor prezentate de Universitatea Slavonă, domnul Gabuciri a fost înmatriculat la studii superioare la Universitatea Slavonă în baza situației școlare eliberate de ASEM pentru perioada 1995-1999, în timp ce ASEM indică faptul că Gaburici a fost exmatriculat în anul 1997. Din acest motiv, Ministerul Educației a sesizat Procuratura Generală în vederea investigării inadvertențelor semnalate”, mai anunță Maia Sandu.

Reamintim că, un scandal a izbucnit după ce s-a aflat că prim-ministrul Chiril Gaburici nu a susținut examenele de Bacalaureat, a fost exmatriculat de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul și ulterior de la Academia de Studii Economice, nefiind clar în baza cărui document a fost admis în anul 2000 la Universitatea Slavonă.

La solicitarea deputaților liberali, ministrul Educației, Maia Sandu, a prezentat informații detaliate cu privire la studiile premierului Chiril Gaburici.


sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *