CSI / Rusia

DOC/ „Niciodată nu mi-a fost atât de mult rușine pentru țara mea”. Mesajul unui consilier rus la ONU

Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume.

Scrisoarea lui Boris Bondarev a fost publicată de Hillel Neuer, avocat internațional la ONU. În documentul semnat de oficialul rus se arată că acesta condamnă acțiunile militare din Ucraina.

„Războiul agresiv împotriva Ucrainei, și de fapt – împotriva întregului Occident, dezlănțuit de Putin, nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci poate și cea mai gravă crimă împotriva rușilor înșiși, ale căror speranțe de viață pentru un mediu prosper și pentru o societate liberă au fost tăiate de litera Z. Din păcate, în toți acești douăzeci de ani, nivelul minciunilor și al neprofesionalismului în activitatea Ministerului de Externe a crescut constant, dar în ultimii ani a devenit catastrofal”, scrie Bondarev.

Oficialul rus și-a exercitat funcția din 20002, conform Mediazona. În demersul său acesta a criticat dur Ministerul rus de Externe și pe șeful diplomației de la Moscova, Serghei Lavrov, punctând că acesta a devenit exemplu de „degradare a sistemului, seamănă minciuni, incită la ură și la război”. Acesta consideră că dacă rămâne în funcție, va da dovadă de ignoranță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *