Actualitate

DOC. O dovadă nouă că chatul ministrului Justiției ar fi veridic. Ce îl dă de gol

Încă dovadă ce demonstrează că scurgerile de informații din conversația privată a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, de pe canalul său de Telegram ar fi autentice. S-a depistat o discuție purtată de acesta cu membra Consiliului Superioar al Procurorilor (CSP), Svetlana Balmoș, referitor la votul în cadrul CSP asupra sancționării disciplinare a unui procuror căruia Litvinenco îi i-a apărarea, deși a votat pentru mustrarea acestuia.

Mai exact este vorba de procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Alexandru Gaina, care la 18 mai curent a fost sancționat cu mustrare de către CSP, după ce abuziv a intentat un proces penal pentru escrocherie asupra Companiei Dionysos-Mereni, aflată în proces de insolvabilitate, scrie Realitatea.md.

 

Astfel, în conversația sa cu Svetlana Balmoș, membra CSP îl întreabă pe Litvinenco „dacă s-a decis asupra procedurii disciplinare, înaintată asupra lui Gaina”, deoarece „sesizare a ajuns la final”.

Drept răspuns, Litvinenco îi spune că „e băiat de treabă (n.r. Alecandru Gaina)”, pentru că „l-a verificat”, la care Balmuș îi răspunde: În speța examinată s-a dovedit contrariul. Îmi pare rău, dar el va fi supus răspunderii disciplinare”.

Drept urmare, ministrul o roagă ca acest subiect să fie amânat.

„Haideți să amânăm și să discutăm suplimentar. Please (n.r. vă rog)”, i-a răspuns Litvinenco.

Vă amintim că, la 9 noiembrie, au fost sparte conturile de Telegram ale președintei, Maia Sandu, și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și plasat chatul discuțiilor ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco de pe canalul său de Telegram. Atunci, Litvinenco a negat autenticitatea acestor mesaje, calificându-le drept false.

Vineri,  11 noiembrie, ministrul a venit cu un nou mesaj, unde spune că „o parte din conversație este veridică, iar o altă parte – mesajele au fost trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informației cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane în adresa mea, a colegilor şi a familiei mele”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *