Social

DOC. Parlamentul R. Moldova susține poporul Israelului și condamnă atacurile teroriste ale grupării Hamas: O declarație care exprimă acest lucru – adoptată de deputați

Parlamentul Republicii Moldova susține poporul Israelului și condamnă atacurile teroriste. O declarație care exprimă acest lucru a fost adoptată cu votul a 75 de deputați, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, în declarație se constată că în data de 7 octombrie 2023, gruparea teroristă Hamas „a întreprins un atac mișelesc și barbar asupra populației civile din Israel și împotriva statului Israel”.

În context, Republica Moldova se asociază cu statele lumii care și-au exprimat solidaritatea cu poporul Israelului și condamnă cu vehemență brutalitatea acțiunilor comise de gruparea teroristă Hamas împotriva populației civile, atacurile masive cu rachete și masacrarea populației civile. În document mai sunt condamnate practicile barbare de luare de ostatici, fiind solicitată eliberarea lor imediată și necondiționată.

De asemenea, autorii declarației reconfirmă sprijinul pentru poporul Israelului, iar Parlamentul Republicii Moldova se solidarizează cu lumea civilizată în susținerea Israelului în lupta lui pentru apărarea propriilor cetățeni și a dreptului la existență.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *