Politică

DOC. Partidele lui Vlad Filat și Anatol Șalaru fuzionează

Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au decis să fuzioneze. Cele două formațiuni au făcut acest anunț prin intermediul unei declarații comune, transmite Ziarul Național.

„Partidul Unității Naționale reunit în congres extraordinar, la data de 28 Mai 2023, a decis fuziunea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova. Totodată, a fost ales noul președinte al formațiunii în persoana domnului Alexandru Cimbriciuc, având mandat să ducă la îndeplinire decizia congresului. Hotărârea de fuzionare a PUN cu PLDM s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a polului românesc și european din Republica Moldova” se anunță în declarație.

La rândul său, PLDM a declarat că apreciază și salută decizia politică matură a PUN de unificare, în vederea consolidării și dezvoltării vectorului românesc și de integrare europeană exprimându-și totodată disponibilitatea și către alte partide sau persoane ce înțeleg necesitatea fortificării unei formațiuni capabile să ducă la realizarea Reunificări cu România și integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova, potrivit sursei citate.

„PLDM și PUN au demarat discuțiile pentru realizarea fuziunii și pregătirea programului politic pornind de la necesitățile economico-sociale și politice ale societății din R. Moldova. Luând în calcul identitatea națională, cultura și istoria comună PLDM va așeza ca principală prioritate reunificarea celor două state românești și integrarea europeană ca etapă spre realizarea dezideratului național” se mai notează în comunicatul comun.

Vă amintim că, anterior, Anatol Șalaru a anunțat că pleacă de la șefia PUN și din politică. Locul său a fost ocupat de Ana Guțu, care a demisionat ulterior, nefiind de acord cu fuzionarea formațiunii cu PLDM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Acum se vede ca PUN era creatia lui Vlad Filat, un partid fals-unionist creat pt a dezbina si denigra unionistii.
    La comanda lui Filat, PUN – Octavian Ticu si Salaru atacau partidele unioniste si unionistii pro-romani PL si AUR.
    Filat este un moldovenist-statalist ANTI-ROMAN ce se preface doar din cand in cand pro-roman pt a beneficia de banii si sustinerea Romaniei.
    Cat timp a fost la putere Vlad Filat si PLDM-ul sau chiar au cerut Romaniei semanarea unui tratat de frontiera cu Romaniei, acceptarea Romaniei a frontierei creata de Stalin cu R.Moldova. Filat si PLDM cat timp au fost la putere nu au miscat un deget pt apropierea R.Moldova de Romania, doar s-au folosit de Romaniei ca de hartie igienica promovand agresiv MOLDOVENISMUL SOVIETIC ANTI-ROMANESC si identitatea moldoveneasca diferita de cea romana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *