Social

DOC. Persoanele și firmele incluse în lista sancțiunilor SUA, dar și cele asociate acestora NU au voie să efectueze tranzacții pe teritoriul R. Moldova

Persoanele fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA, dar și cele asociate acestora nu au voie să efectueze tranzacții pe teritoriul Republicii Moldova, scrie Ziarul Național.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a stabilit, pe 28 ianuarie curent, mecanismul de monitorizare a activității persoanelor fizice și juridice, incluse în lista sancțiunilor SUA, precum și tipul de tranzacții de la care trebuie să se abțină.

Astfel, persoanele fizice și juridice supuse sancțiunilor, dar și cele asociate acestora se vor abține de la executarea tranzacțiilor ce vizează achitarea dividendelor, înstrăinare de bunuri imobile, mobile și valori mobiliare, inclusiv prin utilizarea instrumentelor juridice de cesiune sau împrumut, precum și operarea unor modificări esențiale în structura proprietăților.

În cazul depistării unor asemenea tranzacții, Serviciul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor urmează să fie informat în decurs de până la 24 de ore, cu aplicarea măsurilor prevăzute de legislație în asemenea cazuri.

De asemenea, procesul va fi monitorizat de Serviciul de Informații și Securitate, dar și de Guvern.



Vă amintim că Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC) a anunțat, pe 26 octombrie 2022, sancțiuni pentru nouă persoane și 12 entități economice care au fost implicate în acte majore de corupție (Vlad Plahotniuc) și în acțiuni de subminare a democrației din R. Moldova în favoarea Federației Ruse (Ilan Șor, Jasmin, Olga Grak, Igor Ciaika etc.).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Are RâMa justiție??? Ce interesant. Unde o ține???
      Ce e de fapt „statul” RâMa, cel mai „independent, neutru și autosuficient” stat??? În afară de o glumă sovietică proastă, suprarealistă, antiromânescă, un scenariu de film scris la maskva, ce e RâMa??? Ce sunt locuitorii săi? Ce limbă vorghesc ei? Ce vor ei de la ei înșiși, de la viață și de la „statul” în care trăiesc/locuiesc?
      Ce știu ei despre lumea mai mare în care trăim cu toții?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *