Economie

DOC. Precizările ANRE privind cererea S.A. „Termoelectrica” de ajustare a prețului pentru energia electrică și energia termică

Reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au venit luni, 6 februarie, cu mai multe precizări privind cererea S.A. „Termoelectrica” de ajustare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică, scrie Ziarul de Gardă.

În conformitate cu procedurile legale, responsabilii din cadrul Agenției susțin că vor examina „detaliat și minuțios” cererea prezentată și cifrele invocate de către operator.

„Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informând publicul despre acestea.

ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurând un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantând cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului”, precizează Agenția.

Pe 3 februarie 2023, pe site-ul ANRE a fost publicată solicitarea S.A. „Termoelectrica””. Astfel, reprezentanții principalului producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare din țară cer un tarif de 3636 de lei/Gcal pentru energia termică și un tarif de 551 bani/kWh pentru energia electrică livrată consumatorilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *