Social

DOC. Procedurile de efectuare a misiunilor transfrontaliere SMURD, publicate în Monitorul Oficial

Regulamentul privind procedura de efectuare a misiunilor transfrontaliere cu ambulanțele Serviciului mobil de urgență, reanimare și descarcerare (SMURD) a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în reglementarea și standardizarea implicării echipelor de paramedici cu ambulanțele SMURD din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cât și sporirea procedurilor legal aplicabile în procesul de efectuare a misiunilor speciale internaționale. 

Documentul stipulează că misiunile transfrontaliere cu ambulanțele SMURD sunt destinate transportării victimelor unor accidente grave spre instituții medico-sanitare specializate din țara de origine, pentru asigurarea continuității unui tratament.

Misiunile se efectuează preponderent în țările limitrofe, pe distanțe medii, pentru care timpul de executare de la trecerea hotarelor Republicii Moldova și până la reîntoarcerea în țară nu depășește 24 de ore.

Potrivit Regulamentului, cheltuielile necesare pentru participarea în misiuni cu ambulanțele SMURD se realizează din contul alocațiilor prevăzute anual Ministerului Afacerilor Interne în bugetul de stat. Totodată, finanțarea participării în misiunile transfrontaliere cu ambulanțele SMURD poate fi asigurată inclusiv din contul companiilor de asigurare, din asistența externă, precum și cu suportul instituțiilor umanitare internaționale.

img23007618

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *