Social

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, care a anchetat dosarele lui Platon, riscă să fie demisă din sistemul procuraturii

Procurorul Mirandolina Sușițcaia, cea care a anchetat dosarele fugarului oligarh Veaceslav Platon, iar în 2021, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu, a fost retrasă din toate dosarele în care era vizat Platon, riscă să fie demisă din sistemul procuraturii.

Un demers în acest sens a fost depus de fostul procurorul general interimar, Dumitru Robu. Subiectul va fi examinat însă, de membrii CSP abia în cadrul ședinței de vineri, 17 martie, transmite Realitatea.md.

Acest subiect a figurat pe ordinea de zi și a altor ședințe CSP, dar a fost amânat de mai multe ori.

Amintim că Mirandolina Suşiţcaia, a fost conducătoarea grupului de urmărire penală, care a investigat schema „Laundromat” și care a gestionat dosarele în care este vizat Veaceslav Platon. În luna octombrie 2021, aceasta a fost delegată într-o subdiviziune a Procuraturii Generale prin ordinul procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Schema „Laundromat”, care se presupune a fi cea mai mare operațiune de spălare de bani din istorie, se referă la zeci de persoane din anturajul politic, domeniul justiției și sectorul financiar-bancar din Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *