Social

DOC. R. Moldova va opera zboruri regulate dinspre și înspre Marea Britanie și Irlanda de Nord

Republica Moldova va opera zboruri regulate dinspre și înspre Marea Britanie și Irlanda de Nord. Cabinetul de miniștri a aprobat marți, 28 februarie, semnarea unui Acord privind serviciile aeriene între guvernele celor două state, transmite Ziarul de Gardă.

Conform Executivului, vor fi asigurate premisele necesare creării unei piețe unice pentru transportul aerian între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

De asemenea, aceasta ar putea contribui la consolidarea relațiilor diplomatice și economice între cele două state.

„R. Moldova dispune de acorduri încheiate în domeniul prestării serviciilor aeriene cu 20 de state. Numărul lor este în permanentă creștere, recent fiind aprobată și semnarea acordului cu Statele Unite ale Americii, în acest sens”, a subliniat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

 

Vă amintim că luni, 27 februarie, operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunțat că va suspenda toate zborurile către şi dinspre Chişinău, începând din data de 14 martie, ca urmare a evoluţiilor recente din Republica Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, a anunţat luni, 27 februarie, operatorul aerian.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din R. Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iaşi, pentru a sprijini pasagerii din Chişinău. Acest lucru presupune o nouă rută de la Iaşi către Berlin, precum şi creşterea frecvenţei zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso din Iaşi, care este cea mai apropiată destinaţie din reţeaua Wizz Air.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *