Social

Raport al serviciilor secrete care-l incriminează pe Alexandru Machedon de infracțiuni de spionaj

Un raport al Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar scoate în vileag fărădelegi grave la care ar fi fost supuse mai multe persoane, în anul 2018, cărora le-ar fi fost lezate demnitatea și dreptul la viața privată prin filări ilegale, prin montare de dispozitive de ascultare sau prin supunerea forțată la testarea cu detectorul de minciuni.

Datele din raport conțin acțiuni care au avut loc în anul 2018, precum și nume de persoane și numere de telefon ale acestora. Directorul Cotidianul, Cristian Cobuz, este cel care a intrat în posesia acestor documente, pe care le-a primit de la o persoană anonimă care s-a prezentat în calitate de colaborator SPIA, ca urmare a unei serii de postări pe Facebook în care directorul Cotidianul îl acuza pe Alexandru Machedon că se află în spatele scandalului Moldova Leaks, potrivit Cotidianul.md.

„Intellect Security” SRL, organizația particulară de pază care s-a ocupat de activități ilegale, este administrată de Constantin Chiperi. Am încercat să-l contactăm în nenumărate rânduri pe acesta, care inițial a refuzat să discute cu noi despre acest subiect, iar apoi nu ne-a mai răspuns la apeluri.

Redacția Cotidianul a decis să publice integral documentele, întrucât în raport se vorbește despre infracțiuni grave pe care le-ar fi săvârșit Alexandru Machedon, fondatorul grupului „StarNet”, împreună cu Cornel Certan, fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), și Constantin Chiperi. Aceste activități au fost documentate de autorități încă din anul 2018, dar nu au generat niciun dosar penal. Drept urmare, redacția noastră a decis să publice acest raport.

Redacția Cotidianul precizează că a analizat oportunitatea publicării acestui material din perspectiva conflictului de interese cauzat de conflictul personal dintre Cristian Cobuz și Alexandru Machedon și a decis că, în acest caz, interesul public primează.

În documentele de mai jos puteți vedea, în detalii, activitățile ilicite desfășurate de către „Intellect Security” SRL, fondată și controlată de către omul de afaceri Alexandru Machedon, șeful „StarNet”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *