Social

DOC. Socialistul Ghenadi Mitriuc, suspendat din funcția de Președinte al raionului Ungheni

Recent, Ghenadi Mitriuc a fost suspendat din funcția de Președintele al raionului Ungheni pentru o durată de 3 luni, transmite News Ungheni.

Această hotărârea a fost luată joi, 16 martie 2023, de către Curtea de Apel Bălți.

În esență, Curtea de Apel Bălți a menținut sentința Judecătoriei Bălți.

„A fost respins recursurile cu menținerea hotărârii instanței de fond. Pe cauzele contravenționale, Hotărârea Curții de Apel este definitivă și irevocabilă”.

Hotărârea Curții de Apel Bălți încă nu a fost publicată pe pagina instanție și va fi actualizat articolul după publicarea documentului.

În continuare, Hotărârea Judecătoriei Bălți pe cazul Ghenadi Mitriuc din 2 noiembrie 2022:

Potrivit magistraților, motivul suspendării din funcție a Președintelui raionului Ungheni a servit acțiunea ilegală prin care Ghenadi Mitriuc a numit medicul Vladimir Popovici în funcția de director al Spitalului raional Ungheni fără decizia Comisiei de Concurs.

Vă amintim că la 15 decembrie 2022, Judecătoria Ungheni a dat câștig de cauză în dosarul Oficiului teritorial Ungheni al Cancelarie de Stat împotriva Președintelui Raionului Ungheni.

Astfel, Instanța de judecată a hotărât anularea dispoziției de numire dar și anularea contractului de management semnat cu Vladimir Popovici.

Dispoziția de numire în funcția de directorul al Spitalului raional Ungheni este ILEGALĂ

Sursa citaă menționează că concursul privind ocuparea funcției de director al Spitalului Raional Ungheni a fost nevalidat și declarat nul.

Cu toate acestea, Președintele raionului Ungheni îl numește director pe Vladimir Popovici chiar dacă acesta nu a obținut votul majoritar al membrilor comisiei de concurs, emițând dispoziția: nr. 146-02/3-2 din 06.05.2022.

Oficiul teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a întreprins imediat un șir de acțiuni printre care a notificat, iar mai apoi a înaintat o Cerere de chemare în judecată prin care a solicitat anularea Dispoziției de numire a lui Vladimir Popovici în funcția de director al Spitalului Raional Ungheni.

Totodată, Oficiul teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a depus o sesizare la CNA privind investigarea sub aspect contravențional a acțiunilor Președintelui raionului Ungheni prin care a fost numit Vladimir Popovici la funcția de director la IMSP Spitalul Raional Ungheni.

Ca rezultat, CNA a întocmit proces-verbal cu privire la contravenție și l-a expediat la Judecătoria Bălți pentru a fi luată decizia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *