Economie

DOC. Tarifele la energia electrică, revizuite până la finele săptămânii curente și aplicate începând cu 2 decembrie curent

Contractul semnat la finele săptămânii trecute de către autoritățile de la Chișinău cu centrala electrică de la Cuciurgan, care s-a angajat să furnizeze în luna decembrie 50% din necesarul de energie electrică pe malul drept al Nistrului la prețul de 73 de dolari MW, va determina reducerea tarifelor pentru curentul electric.

Astfel, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va revizui prețurile pentru furnizarea energiei electrice în terme de trei zile, după ce ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a tarifelor, scrie Ziarul Național.

Astfel, de decizie a fost luată luni, 5 decembrie, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, iar noile tarife la energia electrică, mai mici decât în prezent, vor fi aplicate începând cu 2 decembrie curent.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *