Social

DOC. Un comandant din cadrul contingentului militar al Rusiei în Forțele Mixte de Menținere a Păcii a sfidat legile R. Moldova la un eveniment public: Se solicită demararea unei cercetări

Un comandant din cadrul contingentului militar al Federației Ruse în Forțele Mixte de Menținere a Păcii, care activează la Nistru, a sfidat legile Republicii Moldova atunci când a participat la un eveniment public pe 7 mai curent, scrie Ziarul Național.

Mai exact, reprezentantul Rusiei și-a pus panglica negru-oranj la piept, simbol al agresiunii militare rusești în Ucraina care este interzis în Republica Moldova, atunci când a participat, alături de comunistul Vladimir Voronin și socialistul Igor Dodon, la un eveniment desfășurat la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”, caz examinat de către organele de drept ale Republicii Moldova.

„Aceste acțiuni provocatoare au fost urmate de o serie de comentarii manipulatorii în mass-media, în încercarea eșuată de a pasa responsabilitatea pe reprezentanții autorităților de aplicare a legii”, susține Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), care a solicitat, în cadrul ședinței de astăzi a acestei structuri, demararea unor cercetări la nivelul Comandamentului Militar Întrunit cu privire la „comportamentul sfidător manifestat” de comandantul rus.

La aceeași ședință, delegații Chișinăului au înaintat o declarație, prin care au chemat componentele Comisiei Unificate de Control „să abandoneze abordările contraproductive, confruntările inutile și alte acțiuni capabile să tensioneze și mai mult atmosfera de lucru pe platforma Comisiei”, potrivit sursei citate.

 

Tot în cadrul ședinței de astăzi, desfășurată în municipiul Tighina, au fost reluate discuțiile privind posturile ilegale ale structurilor de forță transnistrene, iar Delegația Republicii Moldova a insistat asupra luării unei deciziei care să stabilească obligativitatea eliminării posturilor ilegale și a construcțiilor de fortificație a acestora din Zona de Securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *