Actualitate

DOC/ Un consilier PSRM, luat la „ochi” de ANI. A semnat acte pentru compania lui ca să primescă motorină din România

Potrivit actului de constatare emis de ANI, Oleg Malîi, fiind în același timp consilier local și conducător și fondator al SRL „Fârlad-Agro”, a semnat acte în baza cărora a beneficiat, în perioada de secetă din 2021, de compensații în sumă de 1 092 240 lei și ajutor umanitar oferit de România în cantitate de 12 852,8 litri de motorină.

ANI a stabilit că Oleg Malîi figurează în cadrul întreprinderii SRL „Fârlad-Agro” în calitate de administrator și asociat cu cota de participație ce constituie 25%.

Totodată, Autoritatea a solicitat de la Malîi explicații de rigoare pe marginea semnării actelor, însă acesta nu a prezentat nicio explicație. În acest sens, ANI a constatat încălcarea regimului juridic de către consilierul PSRM, manifestat prin nesoluționarea și neinformarea în termen de 3 zile de la data constatării, despre situațiile de conflict de interese reale în care s-a aflat și respectiv prin încheierea directă a actelor juridice, în care are interese persoanle.

Oleg Malîi se decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de semnitate publică pe un termen de 3 ani. Totodată, acesta va fi inclus în Registrul persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Amintim că, în 2021, sursa citată a scris despre nemulțumirea mai multor fermieri față de faptul că, anumiți agricultori simpatizanți sau afiliați ai Partidului Socialiștilor au primit motorină românească.

Într-o discuție de atunci cu agricultorul Pavel Catanoi, acesta ne-a oferit drept exemplu SRL „Fârlad-Agro”, ca fiind una din companiile conduse de socialiști, care a primit modorină donată de statul român.

Potrivit srl.md, S.R.L. „Fârlad-Agro” este o întreprindere agricolă din satul Fârlădeni, raionul Căușeni, administrată de Mihail Panţa, care se regăsește și printre fondatorii întreprinderii, și, respectiv, printre fondatori se regăsește și consilierul PSRM Oleg Malîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *