Actualitate

DOC / Un consilier socialist, care a semnat pentru UNIRE, face mișto pe seama lui Dodon: Va agrea această idee sau va fi nevoit să fugă din țară

Actul simbolic a fost semnat de către opt din cei treisprezece consilieri în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local. Comuna Cuhnești a deveni devenit astfel a 69-a localitate care s-a exprimat dorința de reîntregire cu Țara-mamă.

Cei doi consilieri proveniți din rândurile PSRM care au semnat Declarația de Unire sunt Boris Bețișor și Iurii Bucatca.

„Am eu oleacă de ani și nu știu cui să-i dau întrebare dacă am să mor într-o țară reîntregită, România, sau tot în Republica Moldova. Pe mine această întrebare mă frământă de mulți ani și bine că s-au găsit persoane care și-au luat inima în dinți și promovează ideea de Reunire a satului meu. Părinții mei au fost născuți în România Mare și eu sunt român. România are grijă față de omul simplu, ne-a demonstrat sprijinul pe parcursul mai multor ani prin granturile oferite pentru rapararea grădiniței, sau prin bursele oferite studenților noștri. Asta m-a determinat pe mine să semnez astăzi Declarația de Unire”, a precizat Boris Bețișor, consilier local ales pe listele PSRM. 

Boris Bețișor ne-a povestit că până și nepotul său de patru anișori, Alexandru, cunoaște adevărul istoric și întrebă când va avea loc Unirea celor două state românești. „Într-un final, toți socialiștii vor conștientiza idealul Unirii. Până și Igor Dodon va agrea această idee. În caz contrar, va fi nevoit să fugă din țară”, a declarat cu zâmbetul pe buze Bețișor.

anterior Declarația de Unire cu România a satului Puhoi din raionul Ialoveni a fost și ea semnată de către consilierul din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Alexandru Furdui.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *