Economie

Energia electrică se poate scumpi din nou. Ce tarife solicită furnizorii

Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului la energia electrică pentru consumatori, transmite Vocea Basarabiei.

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, Premier Energy, solicită o majorare de până la 6,39 de lei/kWh (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune, cu circa 1 leu și 62 de bani mai mult decât tariful actual.

La baza solicitării furnizorului Premier Energy se află „necesitatea de ajustare a veniturilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu majorarea recentă a tarifelor de distribuție, costurile înregistrate pentru dezechilibre pentru luna iunie curent, precum și vânzările mai mici de energie”.

FEE-Nord solicită ANRE majorarea prețului de la 4,81 lei/ kWh la 5,68 lei/kWh (fără TVA). FEE-Nord solicită majorarea prețului din 1 decembrie.

Vă amintim că ultimele solicitări către ANRE au fost adresate la 2 noiembrie curent. Atunci, furnizorii cereau un preț de 4,88 lei per kWh pentru consumatorii din centrul și sudul țării, și respectiv, 6,03 lei pentru cei din nord.

Ulterior, ANRE s-a întrunit în ședință și a aprobat un tarif de 4,77 lei pentru un kilowatt pentru consumatorii Premier Energy, iar pentru de FEE Nord – 4,81 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *